Vajíčková pomazánka

V neděli mě honila mlsná, na sladké jsem neměl chuť a slídivým pohybem se pohyboval od lednice do špajzu. Při nervózním přešlapování si najednou vzpomněl na dávnou pochoutku – vajíčkovou pomazánku. A šlo se hledat na internetu. Našel jsem na mých oblíbených stránkách bezva jednoduchý recept, to bych ale nebyl já, kdybych jej majičko neupravil. Tady je výsledek.

Ingredience

  • 6 natvrdo uvařených vajec
  • trochu plnotučné hořtice
  • máslo
  • nadrobno nakrájenou cibulku nebo pórek
  • sůl, pepř

Postup

Vajíčka uvaříme, zchladíme studenou vodou a nastrouháme. Hrubost volíme podle toho, jak kdo to má rád. Přidáme hrudku v teple změklého másla, hořtici a nadrobno nakrájenou cibulku. Ještě přidáme sůl a pepř, nejlépe čerstvý.
To celé vyšleháme do nažloutlé hmoty. Pro ty co mají rádi výraznější chuť můžeme přidat trošku octu (ale opravdu malinko). Hotovou pomazánku necháme odležet v chladu a potom mažeme na čerstvý chléb.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *