Grilovaná kuřecí prsa ve sladké chilli omáčce

Dnes přidám recept na který jsem si dělal zálusk už dlouhou dobu. Není to bůhví jaká tajemná záležitost, recept je k nalezení na každé lahvi s Thajskou chilli omáčkou. Pouze by mohla být potíž sehnat všechny potřebné ingredience.

Jelikož jsme konečně sehnali všechny potřebné suroviny, tak se můžeme pustit do přípravy masa.

Budeme potřebovat

  • Kuřecí prsa
  • Thajskou rybí omáčku
  • Sladkou chilli omáčku
  • koření: sůl, bílý pepř, kurkumu, koriandr, česnek
  • rýži
Kuřecí prsa rozřízneme podélně na poloviny, tím nebudou tak silná a nemusíme mít strach že uvnitř budou nedodělaná, jemně naklepeme a osolíme. Se solí opatrně! V misce si připravíme z koření a rybí omáčky sosík.
Do vhodné nádoby dáme namarinovat maso a necháme v chladu působit nejlépe do druhého dne. Před vlastním grilováním dáme vařit rýži, nejlépe „lepivou“. Pokud máte doma gril, tak maso jednoduše uděláte na grilu. Jelikož nám o víkendu začala stávkovat trouba, byl jsem donucen vymyslet náhradu. Odnesla to obyčejná pánvička, maso bylo podlito trochou oleje a přiklopeno pokličkou. Maso je hotové za pár minut, pozor tedy na spálení. Hotové maso má zajímavou žlutozelenou barvu, více ogrilované části jsou lehce do hněda.
Maso podáváme buď vcelku, nebo pokrájené, zejména používáme-li hůlky spolu s rýží a sladkou chilli omáčkou. Kdo chce být stylový, dá rýži a maso do společných misek, dospodu na uchování tepla čajovou svíčku a pro každého strávníka malý talířek na nandavání. Dobrou chuť 🙂
Poznámka: Samotná rybí omáčka má docela říz, kdo tedy nemusí příliž ostrá jídla, tak opatrně s kořením.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *