Vajíčková tlačenka

Jídlo vhodné na především na svačinu. Co mě překvapilo, tlačenka je dost sytá. Stačí dva normálně silné plátky a má člověk dost.

suroviny

6ks vajec
20dkg sýru (eidam)
1x aspiková želatina
1x cibule
sterilovaná zelenina (okurka, hrášek, paprika, atd.)
majonéza (může být s hořčicí)

postup

na kostičky nakrájíme sýr, cibuli. Přidáme zeleninu. Přidáme Vařená a nakrájená vejce a majonézu s hořčicí. Zamícháme.
Nálev smícháme s vodou 1:1 na 300ml. 1/2 necháme vařit, přidáme masox. Po rozpuštění přidáme želatinu (voda nesmí vařit) a zbytek nálevu. Necháme ohřát a ještě teplé vmícháme do salátu. Necháme 1,5 hodiny v chladu zatuhnout.
Původně jsme výsledek dávali do igelitového střeva na tlačenku, ale špatně se to krájelo. Jana vymyslela dát tlačenku do formy na srnčí hřbet a je po problémech.

Napsat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *