Grilovaný hermelín

Protože jsem toho času doma s chřipkou, je potřeba se čas od času najíst. Nechtělo se mi zbytečně špinit nádobí, ale taky jsem se odmítal jen tak něčím odbýt. Napadlo mě využít hermelín, co se mi válel v lednici. Co s ním? Vrtalo mi hlavou. Vzpomněl jsem si na recept co se kdesi válel na internetu a trochu ho upravil.

Hermelín překlojíme na způsob housky do hamburgeru a namažeme povidly. Nešetříme. Na povidla nasypeme chilli podle chuti. Přiložíme obě půlky k sobě a dáme na alobal. Přidáme trochu olivového oleje a bylinky. Neměl jsem zrovna nic čerstvého, tak to nakonec odnesly provensálské bylinky v pytlíku. Jestli máte doma oříšky, ideálně vlašské, mohou nahradit bylinky. Zavážeme folii kolem sýra, aby nám nevytekl a vůně zůstala vevnitř. Trouba se nám mezitím rozehřála na 200 stupňů, neváháme a dáváme aluminiový pytlík do tepla. Za pár minut je hotový.

Co k tomu? na stole jsem měl rohlíky z marketu. Podélně jsem je rozřízl a potom ještě šikno napříč. Jednak aby se mi vešly do topinkovače a také aby lépe vypadaly. Potřeme olivovým olejem, prožemene teplem topinkovače a přidáváme k už hovovému hermelínu.

I s přípravou mi výroba večeře zabrala kolem čtvrt hodinky, což je myslím poměr čas / výkon dost dobrý.

Dobrou chuť! 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *