Hliník a potraviny

Jako malé robě pamatuju doby, kdy byly nejen ve školních jídelnách oblíbené příbory z hliníku. A nejen to. Ešusy, kuchyňské nádobí, všemožné naběračky, to vše se dalo sehnat vyrobené z tohoto kovu. Najednou, jako by mávnutím kouzelného proutku se začalo všude říkat, jak je to všechno hliníkové nádobí a příbory strašně nezdravé a je nutné ho nahradit nerezovým. Tenkrát jsem to bral jako fakt, přece jen hliník je docela mekký kov a občas zbyla po něm určitá pachuť.

Co mě ale dodnes překvapuje, na jednu stranu jsme se zbavili zdraví škodlivého vybavení kuchyně a na druhé straně vesele kupujeme například jogurty a nejen je s hliníkovými víčky. Kolikrát jsem si říkal, co to musí udělat k tím kovem, když je například několik týdnů vystaven působení takového kyselého prostředí, jaké je v mléčných výrobcích. Podle mě se to musí dostat i do toho jogurtu.
Na internetu jsem o tom nenašel rozumné informace, které by vzbuzovaly alespoň náznak serioznosti. Co si to tom myslíte?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *