Palec 2

Po první léčbě, která začala někdy z jara, se mi nehet na palci u nohy nelepšil. Po několika týdenním pádlování v severních mořích, kdy jsme byli většinu dne v suchých (čti zapařených) oblecích se bebí trochu víc rozmohlo a proto jsem se rozhodl zajít za doktorem. Podívá se mi na bolístku a poradí co s tím, má přece na to školy. Jdu tedy za mou novou obvodní doktorkou. Zběžně se mi podívá zhruba z metru na prst, cosi píše na počítači a za chvíli mi dává do rukou recept na mastičku. Když to srovnám s půldenním kolečkem ještě na Mělníku, tady jsem vyřízený doslova za chvíli. Ještě mi dává radu: Kdyby se to nelepšilo, zajděte rovnou na kožní. Trochu alibizmus, ale budiž.

Nacházím lékárnu, ukazuji papír od doktorky, doplácím několik stokorun a co je zajímavé, tady dostávám jiné rady ohledně použití než od doktorky. Čtu raději návod k použití a podle něj aplikuji. Zdá se mi to divné, mastička se nanáší na nehet, ale bolístku mám až pod ním. Důvěřuji však lékaři. Po několika dnech léčení se situace rapidně horší, mám obavu aby mi nehet neslezl. Končím s mastí, aplikuji můj oblíbený Teatree oil a světe div se, situaci stabilizuji. Není ale čas na hrdinství, jdu k jinému doktorovi. Beru si z práce propustku, člověk neví, jak dlouho bude čekat. Na Bulovce, na kožním, po nastudování systému fungování, jdu celkem rychle na řadu. Mladá, celkem pohledná, i když dost hubená doktorka, se na bebí dívá sice krátce, ale tentokrát více z blízka, odhadem z poloviční vzdálenosti. Snažím se jí popsat celou historii, ale vypadá to, že jí víc zajímá odkud jsem, kde pracuji a jiné administrativní věci. To samé jsem vyplňoval už na recepci do papírového formuláře, říkám si v duchu. Dlouho cosi zapisuje do počítače. Potom mi dá podepsat jakýsi papír, že jsem převzal od ní zprávu. Píše mi recept na jinou mastičku a už jsem z ordinace venku.

Doma po přečtení zprávy nevěřícně koulím očima. V kolonce Nález, je napsané odborným slovníkem afeblilní, což znamená že nemám horečku a kardiopulmonálně kompenzován, překladem srdce a plíce mi fungují dobře. Ta doktorka musí být fakt dobrá, když tohle zjistila na dálku bez jakýchkoliv přístrojů za pár minut, co jsme se viděli. Holt Praha, to je jiná liga. O mém bebí tam nic moc není, zato mi lékařka nezapomněla dopsat koníčky. Stojí tam: Jezdí na vodě. 🙂

Shrnutí dosavadních snah našeho zdravotnictví: Během jednoho roku se mi na nemocný palec podívalo pět doktorů, řekli mi několik různých diagnóz a předepsali tři různé mastičky. Výsledek je, že mám nehet v horším stavu, než kdybych k nim nešel. Kdyby se jednalo o něco opravdu důležitého, byl bych o dost víc nervózní.

2 odpovědi na “Palec 2”

  1. No, mně se to nezdá málo důležité. Jednou je to zdravotní problém a ten by měl doktor řešit. Já bych to nevzdávala a šla bych tím poškádlit dalšího doktora. I když tedy chápu, že už jich máš všech plné zuby.. Tak držím pěsti!

    1. Jak píšeš, nemám už chuť chodit za dalšími felčary. je to sice nepříjemné, ale vypadá to, že se to pomalu lepší. Díky za komentář 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *