Švestková marmeláda mě lákala už delší dobu. Jednak co s mnoha švestkama, slivovice mám víc než dost a povidla jsou jen polotovar. A s ořechy marmoška dostane opravdu zajímavou chuť!
Suroviny
1 kilogram vypeckovaných švestek
1 kilogram želírovacího cukru
šťáva z 1 citrónu
5 centimetrů celé skořice
100 gramů vlašských ořechů.
1 kilogram želírovacího cukru
šťáva z 1 citrónu
5 centimetrů celé skořice
100 gramů vlašských ořechů.
Postup přípravy
Švestky omyjeme, poté je umeleme nebo rozmixujeme, smícháme s cukrem, přidáme citrónovou šťávu a skořici. Tuto směs vaříme přibližně 5 až 8 minut.
Vlašské ořechy spaříme horkou vodou, zbavíme hnědé slupky, nadrobno nasekáme a vmícháme do horké marmelády. Sklenice naplněné švestkovou marmeládou dobře utěsníme a necháme vychladnout. Dobré chutnání.