Teflon a papoušci

Nedávno jsme se při debatě s kolegyní dostali na téma domácnost a ke zjištění, že se stará nějaké skoro příbuzné o papouška. Na tom by nebylo nic až tak divného, kdyby neposkyla infornaci o nemožnosti používat z toho důvodu doma teflonové pánve.

Nejdříve jsem jí podezříval, že si milého opeřence chce usmažit, ale věci se měly úplně jinak. Ptákům obecně vadí teflonové výpary, co se uvolňují při zahřívání věcí obsahujících tuto látku až to do té míry, že jim to může přivodit celkem rychlou smrt. Tomu se nám nechtělo až tak věřit a proto přišlo na řadu prohledávání webu.
Informace především z internetových stránek chovatelů papoušků mi doslova vyrazily dech, například tady. Na Wikipedii se o tom píše trochu shovívavěji. Z našich novin jsem našel jen tento krátký článek. Člověk toho snese násobně více, ale z principu je teflon pořádné svinstvo. Nedávno jsme si zakoupili malou teflonovou pánev a teď se člověk dozví takovéhle nepříjemné informace. Holt kvalitní nerez, nebo smalt se asi ničím (neškodlivým) jen tak nenahradí, chjo.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *