UPC účtování

UPC opět zkouší mou pozornost. Před několika měsíci jsem si u nich objednal připojení k internetu. Není úplně levné, ale co už. Po minulých zkušenostech volím platbu převodem co měsíc. Nedávno mi přistála do e-mailu další faktura za služby. Částka na zaplacení se mi zdála trochu vyšší než obvykle. Sice ne o moc, ale rozdíl to byl. Zadíval jsem se proto pozorněji na fakturu a zjišťuju, že mi účtují kromě internetu i jakousi „digi mini“ televizi. Takovou službu jsem si přeci neobjednal, říkám si. Ještě při zapojování technikem jsem zdůraznil, že TV nemám. I samotná zásuvka není zapojená.

Nemám náladu čekat s uchem na telefonu ve frontě na operátora, se žádostí o vysvětlení volím webový formulář. Odpoledne skutečně přichází odpověď. Prý mi v akci digi mini dali na tři měsíce za korunu, akce skončila a tak mi už účtují plnou cenu. Nevěřícně kroutím hlavou. Jedná se sice o malé peníze, kolem 30 korun měsíčně,  víc mě ale naštvává jejich drzost účtovat zákazníkům bez upozornění neobjednané služby. Možná někde dole, drobným písmem bylo cosi napsané, ale z principu je to menravné chování. Kdo máte UPC, zkuste se preventivně občas začíst do jejich faktur, třeba budete překvapeni jako já.

2 odpovědi na “UPC účtování”

  1. Týýýjo! Mně chodí vyúčtování do mailu, ani ho moc nekontroluji, ale nejspíš s tím začnu. To je dobře, že se o tom takhle zmiňuješ, bude třeba to pohlídat. Co všechno mám ale hlídat? Je vůbec na něco spolehnutí….?

    1. U UPC bych na jejich spolehlivost, tedy spíš solidnost nesázel. Určitě to mají dobře smluvně podchycené, ale člověk by musel všechny ty papíry posílat právníkovi na rozbor a to se časově, ani finančně nedá. Takhle v praxi funguje monopol 🙁

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *