Jako malí kluci

Dneska cestou z práce se mi připletla do cesty zajímavá příhoda. Nebudu vás dál napínat, hlavní roli v ní hrali měští strážníci. Jdu si takhle po ulici, přemýšlím nad nesmrtelností chrousta (ostatně jak bývá často mým zvykem), když tu zpozoruju divnou věc. Kus přede mnou se kdosi schovává za sloup, co sloužící pro ukotvení tramvajových trolejí. „No nic“, řekl jsem si, „lidi jsou dneska divný“ a blížil se k vtipálkovi, protože byl zrovna po směru mé cesty.

Po chvíli trochu víc vykouknul a v ten okamžik mě uhodila do očí uniforma městského strážníka. Byl tam, vykuk, zašitý a v ruce penosný radar. Trochu s ním laboroval a pokoušel se ho nenápadně nasměrovat na projíždějící auta.
Když jsem se ještě trochu přiblížil, nedalo se nevšimnout na chodníku zaparkovaného civilního auta (tuším že červená oktávka, dokonce s bradavicí na chladiči) a v ní další uniforma. První, co se mi mihlo hlavou bylo „Jako malí kluci“. Prišlo mi to, jako když nějaké děcko se před dospělým schovává a chce na něj vybafnout.
Pro upřesnění, stáli v místě, kde bych nepředpokládal nějaké velké překročení rychlosti. Je to sice z kopce, ale kus před nimi je tramvajový ostrůvek a auta tam jezdí jedno za druhým. Ještě menší kus za nimi je sjezd na magistrálu. Pokud to znáte v Holešovičkách, mám na mysli „Hajdrichiádu“, (MP stáli o kus výš na Zenklovce). Ze všeho největší to na mě dělalo dojem, že je náčelník vyštval do ulic, ulovit nějakou pokutu.
Tak jsem si položil otázku, jak bych si měl vážit uniformy policie, třeba i měšťáků, když dělají takové schválnosti, jako nějací adolescenti. Nevím jak to vnímáte vy, mě to přijde na jednu stranu dětinské, z druhé strany si takovou buzeraci sami platíme ze svých daní.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *